ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΓΑΛΛΙΑ. Απεργία των "εργαζομένων χωρίς χαρτιά"

ΓΑΛΛΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ  των "εργαζομένων χωρίς χαρτιά" 

(travailleurs sans papiers) 



 Τα παρακάτω είναι πληροφόρηση από το μπλογκ της γαλλικής ομοσπονδίας εργαζομένων CGT.
 Μέρες τώρα στην Γαλλία πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις των "αόρατων εργαζομένων" δηλ. μεταναστών που εργάζονται λαθραία ή με χαρτιά άλλων και αποκαλούνται εργαζόμενοι χωρίς χαρτιά (travailleurs sans papiers) .
 οι κινητοποιήσεις αυτές συναντούν μεγάλη αποδοχή απο τους Γάλλους εργαζόμενους αλλά και από την κοινωνία συνολικότερα.


Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 200 "εργαζόμενοι χωρίς χαρτιά" ξεκίνησαν συντονισμένη απεργία με κατάληψη των επιχειρήσεών τους σε 8 εργοτάξια στην Ιλ ντε Φρανς.

Διανομείς, λαντζέρηδες, εργάτες, σκουπιδιάρηδες, προσωρινά εργαζόμενοι σε διάφορα επαγγέλματα, αποφάσισαν να οργανωθούν με την CGT για να κερδίσουν τη νομιμοποίησή τους.

Για να μην υποφέρουν άλλο την υπερεκμετάλλευση που υφίστανται από τους εργοδότες που τους χρησιμοποιούν για να αυξήσουν τα κέρδη τους, οι εργαζόμενοι χωρίς χαρτιά κινητοποιήθηκαν και συντονίστηκαν για να ξεκινήσουν ένα απεργιακό κίνημα.

Επειδή είναι εργαζόμενοι χωρίς χαρτιά, υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, συχνά υποβαθμισμένες συνθήκες εργασίας, τις πιο επισφαλείς συμβάσεις.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς, μαζί με τους Γάλλους συναδέλφους τους ή με τους "έχοντες χαρτιά"  (avec papiers) συναδέλφους τους, βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, παρέχοντας υπηρεσίες, στο αποκορύφωμα της πανδημίας.


Κινητοποίηση των εργαζομένων χωρίς χαρτιά με φυλλάδια

Κινητοποίηση των εργαζομένων χωρίς χαρτιά με φυλλάδια

Η CGT απαιτεί την άμεση νομιμοποίησή τους!

Ο αριθμός των απεργών συνέχισε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας κινητοποίησης στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε σχεδόν 300.



Απεργία των εργαζομένων χωρίς χαρτιά 


Η νομιμοποίησή τους σημαίνει αγώνα ενάντια στην αδήλωτη εργασία, ενάντια στην περιστασιακή απασχόληση της κοινωνίας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας για όλους!

Στην τρέχουσα συζήτηση και απέναντι στην ρατσιστική φιλολογία για τη μετανάστευση, η CGT επιβεβαιώνει την αρχή του ρεαλιστικοτητας, της ισότητας και της ενότητας του εργατικού δυναμικού.

Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης αυτής της χώρας και δεν πρέπει να αγνοούνται ή να περιφρονούνται.

Μπροστά στις επιθέσεις των εργοδοτών στις κοινωνικές κατακτήσεις των αγώνων δεκαετιών, η ενότητα όλων των εργαζομένων, για την κατάκτηση νέων δικαιωμάτων, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!

πηγή 

https://www.cgt.fr/actualites/france/interprofessionnel/mobilisation-discriminations/mouvement-de-greve-coordonne-des-travailleurs-sans-papiers



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.