ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Βαθιά θλίψη για τον πρόωρο χαμό ενός υπέροχου ανθρώπου

Βαθιά θλίψη για τον πρόωρο χαμό ενός υπέροχου ανθρώπου: Η Πελαγία Κοτσυφάκη έφυγε από τη ζωή





Είναι από αυτά που δεν θες να μάθεις ποτέ… Χθες έφυγε από την ζωή, τόσο πρόωρα και αναπάντεχα, η Πελαγία Κοτσυφάκη, μετά από μάχη με τον καρκίνο, μόλις στα 49 της χρόνια.

Η Πελαγία συνδέθηκε και πάλεψε μέσα από τις Αγωνιστικές Κινήσεις και στη συνέχεια μέσα από τις γραμμές της Σπουδάζουσας του ΚΚΕ(μ-λ), σαν σπουδάστρια στην ΣΤΕΓ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης την δεκαετία του 1990.

 

Μετά τις σπουδές της κατέβηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της όπου δούλευε σαν δημοτική υπάλληλος στον Δήμο Γόρτυνας του Νομού Ηρακλείου. Στο Ηράκλειο δραστηριοποιήθηκε με την οργάνωση της πόλης ενώ μέχρι τον άδικο και τόσο πρόωρο χαμό της έμεινε πιστή στις κομμουνιστικές ιδέες.

Για όσους γνώρισαν την Πελαγία έστω και λίγο δεν φαντάζει υπερβολή ότι ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Δικαιολογούσε τις βλακείες μας, μας στήριζε στις δύσκολες στιγμές, έβαζε πάντα σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό της. 
 Είχε μια απίστευτη ηρεμία και μια μεγάλη γλυκύτητα ταυτόχρονα με την αποφασιστικότητα σ’ αυτά που πίστευε και για τα οποία μάχονταν. Έδινε παράδειγμα ζωής στους γύρω της κι ας μην το καταλάβαινε η ίδια.

Πολλά συλλυπητήρια στους γονείς της και στην ακριβή της αδελφή Αφροδίτη. Η Πελαγίτσα μας δεν είναι πια μαζί μας.

 

Το καθάριο της όμως και ωραίο της βλέμμα θα μας συντροφεύει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς και θα μας υπενθυμίζει πως αξίζει να συνεχίζουμε στο δρόμο που κι αυτή περπάτησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.