ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Μαζικός αγώνας για τη διαγραφή όλων των προστίμων

 Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών / Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου


Μαζικός αγώνας για τη διαγραφή όλων των προστίμων διαδηλωτών 17ης Νοέμβρη  και 6ης Δεκέμβρη, και ενάντια στην κρατική καταστολή που χτυπάει όλο το λαό.

Συμπολίτες-Συμπολίτισσες,

Ο αγώνας που διεξάγεται μέσα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης που έχει συγκροτηθεί στην πόλη μας, σε συνεργασία με ανάλογες κινήσεις και σε άλλες πόλεις, πρέπει να γίνει υπόθεση των μαζικών φορέων και του ίδιου του λαού.

Όλοι αυτοί που συμμετείχαμε ή στηρίξαμε τις διαδηλώσεις-συγκεντρώσεις της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, τηρώντας άριστα τα μέτρα προστασίας, και δεχόμενοι την κρατική καταστολή, συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα για Ψωμί-Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία, και δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη διαγραφή όλων των προστίμων και την άρση όλων των διώξεων.

Η διαγράφη των 5 πρώτων προστίμων, που αφορούσαν την περίπτωση διαδηλωτή που χρεώθηκε αυθαίρετα και ως «διοργανωτής», αλλά και των 4 αγωνιστών που τιμωρήθηκαν επειδή απλώς προσπάθησαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο χώρο του Πολυτεχνείου, είναι ένα θετικό βήμα.

Παρόλα αυτά, η ύπαρξη δεκάδων προστίμων (πάνω από 90) σε διαδηλωτές, η ύπαρξη διώξεων για πολιτική δράση με δικαστική διαδικασία, αλλά και η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού μας από την ανυπόφορη αστυνομοκρατία, μας βάζει το καθήκον να επιμείνουμε, χρησιμοποιώντας κινηματικά και δικαστικά μέσα. Προχωράμε τόσο σε κινηματικές δράσεις, όσο και στη δικαστική καταγγελία των προστίμων.

Η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, η καθημερινή αστυνομοκρατία, η απαγόρευση των συγκεντρώσεων-διαδηλώσεων σκοπό δεν έχουν την υγειονομική προστασία, αλλά αντίθετα την ποινικοποίηση της διεκδίκησης του δικαιώματος στην Υγεία. Η κυβερνητική υποκρισία έχει φανερωθεί περίτρανα στα νοσοκομεία που μένουν χωρίς προσλήψεις, στον πετσοκομμένο προϋπολογισμό για την Υγεία, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία. Την ίδια στιγμή οι «από πάνω» αυτής της κοινωνίας, προκλητικά και με κάθε αφορμή ακυρώνουν τα μέτρα για το μεγαλύτερο κέρδος, για την καλοπέραση τους, ή για τη θρησκοληψία.

Δεν θα περάσει. Μέσα από την καθημερινή δράση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, μη σκύβοντας το κεφάλι!

·         Να αποσυρθούν όλες οι διώξεις και να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα διαδηλωτών/διαδηλωτριών 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη   

·         Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγώνες

·         Κάτω ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών / Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου

Blog: protoboulia17n2020.blogspot.com | Fb: protoboulia17n2020

Επικοινωνία: protoboulia17n2020@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.