ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Θεσσαλονίκη| Ανταπόκριση από την πρωϊνή απεργιακή συγκέντρωση στη "Μαλαματίνα" (3/10)

Θεσσαλονίκη| Ανταπόκριση από την πρωϊνή απεργιακή συγκέντρωση στη "Μαλαματίνα" (3/10)



Το πρωί της 3ης Οκτωβρίου συγκεντρώθηκαν από το ξημέρωμα απεργοί και αλληλέγγυοι έξω από το εργοστάσιο «Μαλαματίνα», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Εκτός των απεργών του σωματείου στη «Μαλαματίνα» που συνεχίζουν την απεργία τους από τον Αύγουστο, οι υπόλοιποι απεργοί και αλληλέγγυοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της ΕΔΟΘ και τεσσάρων ΕΛΜΕ για 4ωρη και 3ωρη στάση εργασίας αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, πλήθος απεργών από τα διπλανά εργοστάσια, καλυπτόμενοι από την 24ωρη απεργία της ΠΟΕΕΠ, εξέφρασαν τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των απεργών της «Μαλαματίνας». Στην απεργιακή συγκέντρωση βρέθηκαν και δεκάδες μέλη της Ταξικής Πορείας.

Η απεργιακή περιφρούρηση έθεσε ξανά το ζήτημα της απαγόρευσης εισόδου στους απεργοσπάστες. Τα ΜΑΤ απέκλεισαν το δρόμο, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, απαγορεύοντας σε εργαζόμενους να πάνε στις δουλειές τους. Όπως ήταν φυσικό, η αστυνομία, λειτουργώντας προς συμφέρον των αφεντικών, εξασφάλισε την είσοδο του λεωφορείου με τους απεργοσπάστες. Έπειτα, κι αφότου η στάση εργασίας έφτανε στο τέλος της, και άρα πολλοί εργαζόμενοι επέστρεφαν στις δουλειές τους, η εργοδοσία έβγαλε φορτηγά από το εργοστάσιο. Σε αυτή τη φάση τα ΜΑΤ έσπρωξαν τους συγκεντρωμένους και έπειτα τους έριξαν χημικά, τρομοκρατώντας την απεργία και αποδεικνύοντας ξανά και ξανά για ποιο λόγο βρίσκονται στο σημείο εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η απεργία πρέπει να συνεχίσει αλλά και να απλωθεί στην πόλη, να διευρύνει τη στήριξή της και να πιέσει κι άλλο κυβέρνηση και εργοδοσία. Το σύστημα έχει δείξει τις διαθέσεις του. Η σημερινή μέρα ήταν σημαντικό βήμα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δουλειά, για ανάκληση των απολύσεων, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη.


Βίντεο του Χρήστου Αβραμίδη από την καταστολή που δέχτηκαν απεργοί και αλληλέγγυοι από την αστυνομία εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.