ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

«Αφγανιστάν: Υπάρχει τέλος στην τραγωδία; Ιμπεριαλιστική επέμβαση, γυναικεία καταπίεση, εμφύλιοι και προσφυγιά»

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση απο τις εκδόσεις «Εκτός των Τειχών»: «Αφγανιστάν: Υπάρχει τέλος στην τραγωδία; Ιμπεριαλιστική επέμβαση, γυναικεία καταπίεση, εμφύλιοι και προσφυγιά»,
 Σάββατο 2 Οκτώβρη στις 18:30


Οι εκδόσεις «Εκτός των Τειχών» σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο, 2 Οκτώβρη, στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Αφγανιστάν: Υπάρχει τέλος στην τραγωδία; Ιμπεριαλιστική επέμβαση, γυναικεία καταπίεση, εμφύλιοι και προσφυγιά».

Είκοσι χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001, ο αφγανικός λαός μετράει τις πληγές του. Ο απολογισμός αίματος όλων των τελευταίων δεκαετιών είναι βαρύς. Οι εσωτερικές εξελίξεις και η όξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με επίκεντρο το Αφγανιστάν γεννούν πολλά ερωτήματα που συνοδεύουν τη ρευστότητα των εξελίξεων στη χώρα αυτή. Επιβεβαιώνουν, από τη μια, ότι οι ιμπεριαλιστές και ο ανταγωνισμός τους μόνο καταστροφή και δυστυχία φέρνουν στους λαούς, κι από την άλλη, ότι μόνο στηριγμένος στις δικές του δυνάμεις ο αφγανικός λαός μπορεί να παλέψει ενάντια σε εσωτερικούς αντιδραστικούς και ξένους δυνάστες για να βάλει τέλος στη δική του τραγωδία.





Τη συζήτηση θα ανοίξουν οι:

Δημήτρης Παυλίδης, εκ μέρους των εκδόσεων Εκτός των Τειχών
Zahir Athari, Αφγανός πολιτικός πρόσφυγας
Βαγγελιώ Δερμιτζάκη, δασκάλα, μέλος διδ/κου συλλόγου Ανατολικής ΑττικήςΗ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια στις 18:30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της πλατείας του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη & Ι. Παπαηλιάκη). Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.