ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Θεσσαλονίκη, απεργία 10/6: Αναδείχθηκαν οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων!

Θεσσαλονίκη, απεργία 10/6: Αναδείχθηκαν οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων!


Με μεγάλη μαζικότητα και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουνε λόγο για αισθητά μεγαλύτερη παρουσία εργαζομένων σε σχέση με την 6η Μάη. Η μαζική συμμετοχή, παρά την ακύρωση της απεργίας της 3ης Ιούνη, ανέδειξε τις αγωνιστικές διαθέσεις πλατιών μαζών της νεολαίας και των εργαζομένων, που καταπνίγονται από την πολιτική της αποκλιμάκωσης των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Ήτανε μια απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι ο λαός μας δεν έχει τις δυνατότητες να ανατρέψει αυτή την πολιτική!

Στη συγκέντρωση και διαδήλωση της Καμάρας, συμμετείχαν μαζικοί φορείς, όπως σωματεία καθηγητών και δασκάλων, η ΕΥΑΘ, το Σωματείο Βιβλίου-Χάρτου, σωματεία «βάσης», φοιτητικά μπλοκ καθώς και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και το α-α χώρου, με συνολική μαζικότητα περίπου 2.000 ανθρώπων. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν από άλλα κομμάτια της Αριστεράς στην Αγίας Σοφίας, από το ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου και από τους ξεπουλημένους των ΕΚΘ-ΕΔΟΘ στο Εργατικό Κέντρο.

Με σημαντική μαζικότητα και ταξικό παλμό τα μπλοκ της Ταξικής Πορείας, των Αγωνιστικών Κινήσεων και του ΚΚΕ(μ-λ), αποτύπωσαν μια συγκροτημένη προσπάθεια «τρεξίματος» της απεργίας σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στο πανεπιστήμιο, και έβαλαν με τα συνθήματα τους τη γραμμή του παρατεταμένου απεργιακού αγώνα για την ανατροπή του τερατουργήματος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.