ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ |
 Για την συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία
Την Παρασκευή 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο που προωθεί η κυβέρνηση για την παιδεία.
Την κινητοποίηση καλούσαν ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης. Ακόμα στήριξαν και συμμετείχαν με διακριτό μπλοκ φοιτητικοί σύλλογοι, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών- Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ και η φοιτητική αναρχική συλλογικότητα Quita Movere.

Οι περίπου 90 -100 διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο και απέκλεισαν την οδό Αγίου Δημητρίου για πάνω από μία ώρα. Τηρώντας αποστάσεις και παίρνοντας μέτρα προφύλαξης, φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο, για δωρεάν παιδεία και διορισμούς εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστική είναι η στάση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, όπου αρνήθηκαν να αφήσουν το πεζοδρόμιο και να κατέβουν στο δρόμο, δείχνοντας ξανά πως αντιλαμβάνεται αυτός ο χώρος το κίνημα, δια αντιπροσώπων και στα όρια της αστικής νομιμότητας.

Από την πλευρά τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών μαζί με τις Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ είχαν ένα συγκροτημένο και αρκετά μαζικό, για τα δεδομένα, μπλοκ. Μέσα από τη στάση και τη συνθηματολογία τους ανέδειξαν την ανάγκη να ορθωθούν αντιστάσεις, να ξεμουδιάσουν και να οργανωθούν οι εκπαιδευτικοί κι οι νεολαίοι, ώστε να μπει φραγμός στην επίθεση στην εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση τελείως προκλητικά επιλέγει να κατεβάσει αυτό το νομοσχέδιο- έκτρωμα σε αυτές τις συνθήκες, εν μέσω πανδημίας ευελπιστώντας να περάσει «αμαχητί». Έχοντας τους μαθητές, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς στην καραντίνα, χτυπά τα δικαιώματά τους στους ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια, στις εργασιακές σχέσεις, στη δουλειά.

Ε όχι! Αυτή η κινητοποίηση έδειξε ότι μπορούν να υπάρξουν αντιδράσεις ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και οτι υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστούν. Σίγουρα είναι ένα μικρό βήμα, αλλά πολύ αναγκαίο και ελπιδοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.