ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΚΚΕ(μ-λ) | Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν, με του λαού την πάλη θα λογαριαστούν

ΚΚΕ(μ-λ) | Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν, με του λαού την πάλη θα λογαριαστούν

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση άγριας καταστολής που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση της ΝΔ. Με τη νεολαία στο στόχαστρο, με πρόσχημα ή χωρίς, είναι σχεδόν καθημερινά πλέον τα κρούσματα ωμής κρατικής βίας.

Από την απρόκλητη επίθεση της ΟΠΚΕ έξω από στέκι νεολαίας στα Εξάρχεια που κατέληξε σε ξύλο, προσαγωγές και συλλήψεις, μέχρι την εξευτελιστική αντιμετώπιση των εκατοντάδων νέων που διασκέδαζαν σε νυχτερινό κλαμπ το βράδυ του Σαββάτου και -με πρόσχημα την έρευνα για ναρκωτικά- βρέθηκαν για μια ώρα γονατιστοί και με τα χέρια ψηλά...

...και από το όργιο καταστολής ενάντια στην πρόσφατη μαθητική διαδήλωση, μέχρι την ωμή παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ, τον τραυματισμό και τις συλλήψεις φοιτητών...

...είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καθυποτάξει κάθε φωνή αμφισβήτησης, κάθε κίνηση αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζει. Πολιτική ισοπέδωσης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, επέκτασης του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, της φτώχειας και της εξαθλίωσης για τις πλατιές λαϊκές μάζες. Αλλά και πολιτική ξεπουλήματος της χώρας, παράδοσής της άνευ όρων στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, μετατροπής της σε ένα τεράστιο ορμητήριο για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το ματοκύλισμα των λαών της περιοχής για λογαριασμό των αμερικανονατοϊκών αρπαχτικών.

Γιατί η επίδειξη πυγμής απέναντι στο λαό, τη νεολαία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, πάει χέρι-χέρι με την επίδειξη δουλικότητας απέναντι στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές.

Το χτύπημα που δέχεται σήμερα η νεολαία είναι χτύπημα που αφορά συνολικά τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων. Είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, προς καθένα που θέλει να αγωνιστεί, να αντισταθεί, να διεκδικήσει. Και δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαίο ότι γίνεται λίγες μέρες πριν από την 46η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Εξέγερση που σημάδεψε την πρόσφατη ελληνική ιστορία, εξέγερση συνυφασμένη με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο. Εξέγερση που συνεχιζει να εμπνέει το λαό και τη νεολαία, εξέγερση που συνεχίζει να αποτελεί αγκάθι στο μάτι της αστικής εξουσίας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Μαζικά και αποφασιστικά να υπερασπιστούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία να προτάξουν τη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Απέναντι στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής να αντιπαραθέσουν τις μαζικές, συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Γιατί αν από τη μια μεριά είναι η κρατική καταστολή και η ωμή κρατική βία, από την άλλη, είναι το πείσμα των μαθητών που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στις σπουδές και το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν, αλλά και οι μαζικές συγκεντρώσεις υπεράσπισης του ασύλου και καταδίκης του λοκ-άουτ στην ΑΣΟΕΕ. Είναι τα ελπιδοφόρα εκείνα μηνύματα που δείχνουν ότι η καλύτερη απάντηση στην πολιτική της βίας, της φασιστικοποίησης και της καταστολής είναι οι μαζικοί αγώνες, το μαζικό λαϊκό-εργατικό κίνημα.

Ένα τέτοιο μήνυμα, μαζικό και μαχητικό, πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία σε όλη τη χώρα, στις εκδηλώσεις και στις διαδηλώσεις για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου. Είναι αυτό που πραγματικά φοβούνται αυτοί που σήμερα τρομοκρατούν!


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.