ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΘ 2019: ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΔΕΘ 2019: ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι

Ο λαός μας μπροστά στη νέα περίοδο που ανοίγεται βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης . Αυτή θα εξαγγείλει ο Μητσοτάκης στα εγκαίνια της ΔΕΘ με τον αέρα της πρόσφατης εκλογικής νίκης της Ν.Δ , με προκάλυμμα την «ισχυρή ανάπτυξη». Για λογαριασμό του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών - αφεντικών η Ν.Δ., παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει με τη σειρά της να γκρεμίσει όποια λαϊκή κατάκτηση και δικαίωμα δεν πρόλαβαν να ισοπεδώσουν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις-και όχι μόνο.

Είναι ενδεικτικά τα πρώτα δείγματα γραφής της Ν.Δ., του πιο καθαρόαιμου εκφραστή του συστήματος.Η πληθώρα φοροαπαλλαγών, κάθε είδους ελαφρύνσεων και κινήτρων για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο συμπληρώνεται με τις μειώσεις μισθών, μεροκάματου και συντάξεων, με την επέκταση των ελαστικών –μεσαιωνικού τύπου–εργασιακών σχέσεων. Η Ν.Δ. απελευθερώνει ακόμη περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας για απολύσεις με την κατάργηση του «βάσιμου λόγου» που απαιτούνταν για να απολυθεί ένας εργαζόμενος ενώ μεταβάλλει προς το χειρότερο τη λειτουργία των ΟΤΑ. Μετά το τερατούργημα Κατρούγκαλου ακολουθεί νέο γερό χτύπημα στο δικαίωμα στην ασφάλιση μέσα από την μερική για την ώρα ιδιωτικοποίησή της. Φοροεπιδρομή για το λαό, κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί και για τη λαϊκή κατοικία, ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο ξένο κυρίως κεφάλαιο (αρχής γενομένης με τη ΔΕΗ, που θα αυξήσει κλιμακωτά από 16,4% έως 19,4% τα τιμολόγια του ρεύματος από τον Σεπτέμβρη) περικοπές ή πλήρης κατάργηση κοινωνικών παροχών, ματοβαμμένα πλεονάσματα ως το…2060 είναι εργαλεία μεταφοράς του πλούτου από τους εργάτες και το λαό στους καπιταλιστές και τους ιμπεριαλιστές-πάτρωνες.

Η Ν.Δ. για να περάσει αυτή την αντιδραστική της πολιτική, που εξαθλιώνει παραπέρα το λαό, βαθαίνει την εξάρτηση της χώρας και υποθηκεύει τον πλούτο, τις υποδομές και το εργατικό δυναμικό της στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ ενισχύει την πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, θωρακίζει το αστικό κράτος με ένα πιο αντιδραστικό θεσμικό και νομικό πλαίσιο. Η πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού Άσυλου που ψήφισε, η αποφυλάκιση Κορκονέα, η αναβάθμιση του ρόλου και των εξουσιών κατασταλτικών μονάδων στοχεύουν στην αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων απέναντι στη βάρβαρη πολιτική που και η Ν.Δ. ακολουθεί. Ταυτόχρονα, με το νέο «συνδικαλιστικό» νόμο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια ελέγχου και καθυπόταξης των σωματείων των εργαζομένων. Μετά το όριο του 50%+1 για την κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμιο σωματείο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. προωθεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικάτα, το ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων και των μελών τους χτυπώντας παραπέρα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η πολιτική «όλα στο κεφάλαιο, όλα για το κεφάλαιο» ξένο και ντόπιο συμπληρώνεται με την ολοφάνερη προώθηση και από τη Ν.Δ. των επικίνδυνων επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών, των Ευρωπαίων και κυρίως των ΗΠΑ σε όλη την ευρύτερη περιοχή(Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια)στον οξυμένο ανταγωνισμό τους με τους Ρώσους και Κινέζους ιμπεριαλιστές. Τι κι αν η ΝΔ επιδόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια ξέφρενη κούρσα πατριδοκαπηλίας με το πιο ακροδεξιό, εθνικιστικό παραλήρημα καταγγέλλοντας τη «Συμφωνία των Πρεσπών»; Κανένα δισταγμό δεν έχει την επόμενη ημέρα να κάνει στροφή 180 μοιρών φτάνοντας μάλιστα τώρα στο σημείο να παραδεχθεί πως η αμερικανόπνευστη συμφωνία είναι “θετική σχεδόν στο σύνολό της”. Με την αναβάθμιση και επέκταση των βάσεων, τη συνέχιση της συμμετοχής της χώρας σε αντιδραστικούς άξονες με την καθοδήγηση των ΗΠΑ, με τις κάθε είδους διευκολύνσεις στους Αμερικάνους είναι ξεκάθαρο ότι τώρα η Νέα Δημοκρατία όπως πριν ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την μετατροπή της χώρας σε πλατφόρμα πολεμικών εξορμήσεων των ΗΠΑ. Έτσι, όμως, όχι μόνο καμιά ασφάλεια δεν παρέχει αλλά αντίθετα μπλέκει τη χώρα και το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ένταση στο Αιγαίο και στην Κύπρο πάνω στο έδαφος των οξυνόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή και τροφοδοτείται από τις παρεμβάσεις και τις υπαγορεύσεις ΗΠΑ–ΕΕ–ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά ζητήματα και στο Κυπριακό προωθώντας νέα διχοτομικά σχέδια, αλλά και από τις πολιτικές υποτέλειας και των εθνικισμών των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων σε Τουρκία και Ελλάδα. Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις ευθυγραμμίζουν πλήρως τη χώρα στις αμερικανοΝΑΤΟϊκές επιδιώξεις θεωρώντας ότι μπορούν με αυτόν τον τρόπο να αναβαθμίσουν τη θέση της αστικής τάξης στην περιοχή αδιαφορώντας για τις συμφορές που θα πλήξουν το λαό μας. Από την άλλη, η τουρκική πλευρά προχωρά σε νέες τυχοδιωκτικές ενέργειες σε Αιγαίο και Κύπρο.

Είναι παραπάνω από φανερή η αναγκαιότητα να βγει ο λαός και η νεολαία στο δρόμο του αγώνα για να αντισταθεί στην βάρβαρη επίθεση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του στην εργασία, την εκπαίδευση, την ασφάλιση, τη σύνταξη αλλά και το δικαίωμα στην ίδια τη ζωήμε την οικοδόμηση ισχυρού αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Ο λαός και η νεολαία να μην υποκύψουν στη λογική του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού μονόδρομου και της εξάρτησης της χώρας. Να μην υποκύψουν στην αστική προπαγάνδα ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει με τους αγώνες. Η οργάνωση, η μαζική πάλη είναι ο μόνος δρόμος για το λαό και τη νεολαία. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δίνοντας τις δυνάμεις της για να αναπτυχθούν μικροί και μεγάλοι αγώνες, για να συγκροτηθούν οι λαϊκές και νεολαιίστικες μάζες στους χώρους δουλειάς, σπουδών και στις γειτονιές .

ΠΑΛΕYΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ
• Στη μνημονιακή πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης

• Στην πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

• Εκπαίδευση, περίθαλψη, ασφάλιση για όλο το λαό

• Δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες

Εναντιωνόμαστε στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

• Καμία αλλαγή συνόρων

• Έξω οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

• Εναντιωνόμαστε στις πολιτικές της εξάρτησης και του εθνικισμού.

• Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια άμεσης ή έμμεσης, εδαφικής ή άλλης διεκδίκησης, αλλαγής συνόρων, αλυτρωτισμού, σωβινισμού και τυχοδιωκτισμού, της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας ή της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας.


• Οικοδομούμε κοινό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο των λαών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας

• Παλεύουμε για την ειρήνη, την φιλία και τη συνεργασία των λαών της περιοχής.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 6:00 μ.μ.– ΚΑΜΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.