ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΚΚΕ(μ-λ): Κάτω τα χέρια από το λαϊκό Άσυλο των αγώνων!

ΚΚΕ(μ-λ): Κάτω τα χέρια από το λαϊκό Άσυλο των αγώνων!
Μαζική, συλλογική οργάνωση λαού και νεολαίας απέναντι στην τρομοκρατία και τη φασιστικοποίηση!


Ήδη από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας της, η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει διαπιστευτήρια προς το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Το πρώτο ζήτημα που επέλεξε για να επιτεθεί, είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Τα στελέχη της κυβέρνησης μαζί με τα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο τρομοκράτησης, ταυτίζοντας τα δημοκρατικά δικαιώματα με την εγκληματικότητα, την οποία η ίδια η πολιτική της εξαθλίωσης έσπειρε.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι η άμεση ψήφιση ρύθμισης που να ακυρώνει περεταίρω το Άσυλο, με τη μορφή που κατοχυρώθηκε από το λαϊκό και φοιτητικό κίνημα: λαϊκό Άσυλο αγώνων και ελεύθερης πολιτικής, συνδικαλιστικής, πολιτιστικής έκφρασης. Η κυβέρνηση έτσι προχωράει ένα βήμα μπροστά την πολιτική της προηγούμενης (νόμος Γαβρόγλου), αφαιρώντας την «για τα μάτια του κόσμου» λεκτική κατοχύρωση του Ασύλου. Το άμεσο αποτέλεσμα θα είναι ο παροξυσμός της καταστολής απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής μέσα στις σχολές, με σκοπό να καταστείλουν τις αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας. Βασικός στόχος αυτής της πολιτικής, είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι και το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, που τόσες και τόσες φορές έχουν «κάνει τη ζημιά» στους σχεδιασμούς του συστήματος. Η πολιτική καταστολής θα «δέσει» με ένα νέο γύρο επίθεσης ενάντια στη δυνατότητα των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων να σπουδάζουν. Καλλιεργούν το κλίμα αποπολιτικοποίησης, με το ιδεολόγημα ότι «δεν χρειάζονται» παρατάξεις στο πανεπιστήμιο, ώστε να μπορούν να επιβάλλουν την πολιτική τους.

Όλα τα δείγματα γραφής από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά της αστυνομίας (ήδη έχουν αναφερθεί κρούσματα ξυλοδαρμών και τραυματισμών), αλλά και η συστηματική στοχοποίηση των Εξαρχείων (γειτονιά όπου υπάρχει πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα), αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση θα κλιμακώσει την πολιτική της φασιστικοποίησης. Οι δηλώσεις όλων τον κορυφαίων στελεχών της αποδεικνύουν ότι σύντομα έρχονται βάναυσες μέθοδοι καταστολής αλλά και διώξεις, ενάντια στον εχθρό-λαό, ενάντια στο μαζικό κίνημα, ενάντια σε όλες τις οργανώσεις που έχουν σκοπό να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ταυτόχρονα, καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρξει για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ συνέχισε αυτούσια την πολιτική της καταστολής και τρομοκράτησης των αγώνων, ενώ ουκ ολίγες φορές καταπάτησε το Άσυλο, τώρα θα υποκριθεί τον υπερασπιστή των λαϊκών αγώνων. Το κίνημα πρέπει να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει, στο στρατόπεδο των διαχειριστών του συστήματος.

Οι κινήσεις αυτές, εκτός του ότι αποκαλύπτουν το μαύρο πρόσωπο της ΝΔ και του συστήματος συνολικά, είναι η πιο ανοιχτή ομολογία για το ποια πολιτική πρόκειται να ακολουθήσουν. Εξοπλίζονται και προετοιμάζονται, γιατί παρά τα κούφια προεκλογικά λόγια περί «μεσαίας τάξης» και «ανάπτυξης», αυτό που έρχεται είναι μια καταιγίδα αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, που είναι φυσικό ότι θα ξεσηκώσουν σοβαρές αντιστάσεις. Οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης φοβάται τις οργανωμένες δυνάμεις του λαού και ειδικά της νεολαίας, φοβάται το μαζικό κίνημα.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη, μέσα από τη συλλογική οργάνωση, μέσα από την αγωνιστική δράση, να σπάσουν το κλίμα συναίνεσης και υποταγής που διαμόρφωσαν οι εκλογές, εκεί όπου μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις: στο δρόμο. Η ταξική και λαϊκή πάλη δεν πρόκειται να καταργηθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις, γιατί αποτελούν τη μοναδική πραγματική διέξοδο για το λαό και τη νεολαία. Η πολιτική της τρομοκρατίας και καταστολής, θα πάρει την απάντηση που της αρμόζει, από το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα και συνολικά το λαϊκό κίνημα, όταν έρθει αντιμέτωπη με την μαζική αντίσταση στη βαρβαρότητα που επελαύνει, με τη διεκδίκηση για μια καλύτερη ζωή.

• Να μην περάσει νομοσχέδια της κυβέρνησης!
• Κάτω τα χέρια από λαϊκό Άσυλο αγώνων και τα δημοκρατικά δικαιώματα!
• Ελεύθερη πολιτική και συνδικαλιστική οργάνωση στις σχολές! Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους!
• Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα βρουν απέναντι τους το κίνημα λαού και νεολαίας!


19/07/2019




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.