ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Τορίνο | Ένας μήνας αφιερωμένος στον Νίκο Μπελογιάννη

Τορίνο | Ένας μήνας αφιερωμένος στον Νίκο Μπελογιάννη


Ολόκληρο τον Οκτώβριο θα είναι ανοικτή στο κοινό μια έκθεση ιστορικής φωτογραφίας, αφιερωμένη στον Νίκο Μπελογιάννη στο Τορίνο. Στον μήνα αυτόν είναι προγραμματισμένες να γίνουν παράλληλα συζητήσεις, προβολή ταινίας και μουσική εκδήλωση. Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν Ελληνες και Ιταλοί πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι ελληνο-ιταλικών συλλόγων φιλίας και αντιφασιστικών συνδέσμων.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο επιβλητικό και ιστορικό κτιριακό συγκρότημα των παλιών φυλακών της πόλης, "Le Nuove". Οι φυλακές οι οποίες άρχισαν να λειτουργούν το 1870, την περίοδο της βασιλείας του Βιτόριο Εμμανουέλλε Β΄ και στα χρόνια του φασισμού και αργότερα της γερμανικής κατοχής υπήρξαν τόπος μαρτυρίου για πάρα πολλούς Ιταλούς αντιφασίστες, κομμουνιστές και Εβραίους, μετατράπηκαν στις τελευταίες δεκαετίες σε τόπο διατήρησης της ιστορικής μνήμης και ανοικτό μουσείο.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον Σύλλογο Πιεμόντε-Ελλάδα "Σαντόρρε ντι Σανταρόζα" και την Εθνική Ένωση Διωχθέντων Ιταλών Αντιφασιστών Πολιτικών (ANPPIA) και βρίσκονται υπό την προστασία του Δήμου του Τορίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.