ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ και ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ και ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ



Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Θεσσαλονίκης μπροστά στη φετινή ΔΕΘ, στην οποία οι ΗΠΑ είναι «τιμώμενη χώρα», πέρα από την πολύμηνη αυτόνομη καμπάνια της, απευθύνθηκε και σε άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις της πόλης, για να διευρύνει και να κάνει πιο δυνατές τις φωνές καταγγελίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον υπηρετεί και να επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή συμπόρευση στη διαδήλωση του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου. Στο κάλεσμα της ΛΑ-ΑΑΣ ανταποκρίθηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΑΡΙΣ, η ΛΑΕ, το ΝΑΡ και η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις αυτών των συλλογικοτήτων-οργανώσεων. Στην τελευταία σύσκεψη, στο αρχικό Δελτίο Τύπου που πρότεινε η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ενσωματώθηκαν και προσθήκες των υπόλοιπων συλλογικοτήτων-οργανώσεων και έτσι διαμορφώθηκε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

Δελτίο Τύπου

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!




Η αναγόρευση των ΗΠΑ σε «τιμώμενη χώρα» στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2018 αποτελεί ανοιχτή εκδήλωση υποταγής στον Αμερικανικά πολεμικά και οικονομικά συμφέροντα και μια ανοιχτή πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός πρωτοστατεί στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, διαλύοντας χώρες και κομματιάζοντας λαούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται η πιο πιστή σύμμαχος των φονιάδων των λαών σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης, εμπλέκοντας σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και την χώρα. Οι εθνικιστικές κραυγές ουσιαστικά στηρίζουν αυτή την πορεία και δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο την πρόσδεση σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή, τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, κομμένα και ραμμένα από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ, είναι συστατικά στοιχεία μιας συνολικής πολιτικής που θέλει να δημιουργήσει εργαζόμενους-συγχρόνους σκλάβους. Άλλωστε, παρά τις κορώνες τις κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια, η επίθεση στους εργαζομένους θα συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και για πολλά χρόνια ακόμα. Δε μας βγάζουν από τα μνημόνια, αλλά τα κάνουν αιώνια.




Για όλους αυτούς τους λόγους, η παρουσία του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην πόλη μας, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πρέπει να βρουν απέναντι το οργανωμένο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, λαϊκό κίνημα. Καλούμε όλες τις δυνάμεις τους κινήματος την μέρα της διαδήλωσης, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, να συμπορευτούν ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή απάντηση σ’ αυτήν την πρόκληση.




Παράλληλα, όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, προχωράμε σε παρεμβάσεις ενημέρωσης και καταγγελίας της πρόκλησης:


✓ Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου.




✓ Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ. στην Αγία Βαρβάρα, (Άνω Τούμπα).




ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!




➢ ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ


➢ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ


➢ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ


➢ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ




➢ ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ


➢ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ





ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ και ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ της Θεσσαλονίκης




27.08.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.