ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Αθήνα: πορεία ενάντια στην επίσκεψη Μακρόν (βίντεο και φωτογραφίες)


Αθήνα: πορεία ενάντια στην επίσκεψη Μακρόν  
(βίντεο και φωτογραφίες)

Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, με αφορμή την επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα, κάλεσε τις προηγούμενες μέρες τις οργανώσεις της Αριστεράς να πραγματοποιήσουν από κοινού διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη, σε μια λογική δημιουργίας καλύτερων όρων ώστε ένας όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να εκφράσει τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα και την αντίθεσή του στην εξελισσόμενη επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Η ΛΑ - ΑΑΣ πρότεινε η πορεία να πάει προς τη γαλλική πρεσβεία και τα γραφεία της Ε.Ε..


Δυστυχώς η απεύθυνση αυτή δεν είχε ανταπόκριση, παρά το ότι αρχικά εκφράστηκαν θετικές διαθέσεις. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πραγματοποίησε καμιά κινητοποίηση ενώ η ΛΑΕ τελικά επέλεξε να δημοσιοποιήσει κάλεσμα απέναντι από τη ...Πνύκα όπου θα μίλαγε ο Μακρόν.

Μετά από αυτά η ΛΑ - ΑΑΣ επέμενε στο κάλεσμα στα Προπύλαια όπου συμμετείχε και το ΕΕΚ.

Η κυβέρνηση πιστή στη συνέχιση -εντατικά μάλιστα- της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και στο ζήτημα της καταστολής απαγόρευσε σε μια εκτεταμένη έκταση της Αθήνας κάθε συνάθροιση και πορεία, κλείνοντας παράλληλα το σταθμό του μετρό Ακρόπολη.



Η πορεία από τα Προπύλαια ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Κλούβες και ΜΑΤ έκλεισαν τη Σταδίου στο ύψος της Ομήρου. Πριν ακόμη και από το όριο της απαγόρευσης (Αμερικής). 
Είναι προφανές ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις να σπάσει η απαγόρευση δεν υπήρχαν παρ' όλα αυτά ζητήθηκε να αποχωρήσουν οι κλούβες και να συνεχιστεί η πορεία από την Ομήρου προς τη Πανεπιστημίου κάτι που τελικά έγινε. Στη συμβολή της Ομήρου με τη Πανεπιστημίου η πορεία της ΛΑ - ΑΑΣ και του ΕΕΚ συναντήθηκε με αυτή της ΛΑΕ η οποία προηγούμενα δέχτηκε επίθεση με χημικά στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και έπειτα κατευθύνθηκε προς τα Προπύλαια και αυτή.

Στα Προπύλαια η ΛΑ - ΑΑΣ έκανε στάση μπροστά στο χώρο όπου πραγματοποιούν απεργία πείνας αγωνιστές από τη Τουρκία σε ένδειξη αλληλεγγύης στο δύο εκπαιδευτικούς που εδώ και μήνες πραγματοποιούν απεργία πείνας με το αίτημα της επιστροφής των απολυμένων, μετά το περσινό πραξικόπημα, εκπαιδευτικών. Η ΛΑ - ΑΑΣ με συνθήματα για την αλληλεγγύη των λαών εξέφρασε και αυτή με τη σειρά της τη συμπαράστασή της στον αγώνα των Τούρκων εκπαιδευτικών και αγωνιστών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.