ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Θεσσαλονίκη: Πλήθος διαδηλωτών ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή της Χαλκιδικής

Θεσσαλονίκη: Πλήθος διαδηλωτών ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή της Χαλκιδικής


Μια πολύ μαζική διαδήλωση 
χιλιάδων  Θεσσαλονικέων και Χαλκιδιωτών, γέμισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σήμερα το μεσημέρι, Σάββατο 5 Μαρτίου. 
Με αυτόν τον τρόπο διατράνωσαν την αντίθεση τους στην «επένδυση του χρυσού θανάτου» στην Χαλκιδική. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της ΧΑΝΘ και η διαδήλωση απλώθηκε στην Τσιμισκή και μετά στην παραλιακή μέχρι τον Λευκό Πύργο, σημείο στο οποίο κατέληξαν οι διαδηλωτές, αργά το μεσημέρι.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι επιτροπές πολιτών από διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης, επιτροπές από τον Στρυμονικό Κόλπο και τις Σέρρες, οργανώσεις της αριστεράς, οικολογικές κινήσεις κ.α.
Οι διαδηλωτές με τα συνθήματά τους απαίτησαν να φύγει η καναδική πολυεθνική από τις Σκουριές, να σταματήσει η καταστροφή του βουνού και του δάσους και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες οι εκατοντάδες διωκόμενοι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Ταυτόχρονα κατήγγειλαν την κυβερνητική στάση, η οποία με παρελκυστικές τακτικές και υποκριτικές δηλώσεις στην ουσία έχει αποδεχθεί την παρουσία της Ελντοράντο και την λεγόμενη επένδυση. 
Στην κινητοποίηση συμμετείχε με μπλοκ η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, μοιράζοντας μαζικά την προκήρυξη που εξέδωσε . Μέλη της συμμετείχαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα στην προπαγάνδιση της διαδήλωσης σε διάφορα σημεία της πόλης. Προκήρυξη κυκλοφόρησε και η οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.